Esittely

Käsikelloyhtye Vivo soittaa harvinaisia käsikello- ja chimekello –instrumentteja. Vivon soittajat ovat soittaneet yhdessä käsikelloja jo yli 10 vuotta ja esiintyneet Vivo –nimellä vuodesta 2015 lähtien. Yhtyeen harjoituskaupunkina toimii yleensä Kuopio, johon eri kaupungeissa asuvat soittajat kokoontuvat. Vivossa soittaa ammattilaisia ja musiikkia pitkään harrastaneita musiikin osaajia ja Vivo esiintyy säännöllisesti kotimaassa sekä ulkomailla.

Käsikellot ovat lähtöisin 1600-luvun Englannista. Nykyään niitä soitetaan paljon myös Yhdysvalloissa ja Japanissa. Käsikelloyhtye Vivolla on käytössään vähän yli 5+2 oktaavia käsikelloja ja 6 oktaavia chimekelloja eli yhteensä 161 kelloa.

Yhtyeen ohjelmistoon
kuuluu niin klassista kuin hengellistä käsikellomusiikkia. Kappaleissa käytetään monipuolisia käsikellojen soittamisen tekniikoita sekä chimekelloja rinnakkaissoittimina.

Yhtyeeltä voi tilata täyspitkän konsertin, workshoppeja tai pienempiä esiintymisiä yksityistilaisuuksiin. Workshopissa on mahdollista päästä kokeilemaan harvinaista soitinta ja kokeilemaan saumatonta yhteistyötä musiikin kautta. Aiempaa musiikkitaustaa workshoppiin osallistuminen ei vaadi.

Vivon soittajat:

Suvi Airaksinen, Elina Kirkinen, Seppo Kirkinen, Sirja Kokkonen, Senni-Helena Eskelinen, Anna Ojala ja Jenni Tolonen